Winter in Sauerland

In de winter is er in het Sauerland uiteraard genoeg te beleven voor een mooie wintersport. Zowel in Winterberg, Altastenberg, Neuastenberg als Willingen worden de pistes in de winter dagelijks geprepareerd en in een zo goed mogelijke conditie gehouden. Ontelbare sneeuwkanonnen ondersteunen de natuursneeuw.

Appartement Postwiese ligt op loopafstand van de pistes van de Postwiese in Neuastenberg. Alle informatie over de openingstijden van de pistes, avond-ski en dergelijke is hier terug te vinden.

Het is mogelijk om online van te voren al skiles te boeken bij de skischool in Neuastenberg.

De pistes in Winterberg zijn op enkele autominuten bereikbaar. Een aanrader om te parkeren is de parkeerplaats bij de Nordhang (vanuit Neuastenberg de afslag links richting Altastastenberg, dan gelijk links gratis parkeren). Met de ankerlift kun je naar boven en sta je gelijk midden in het skigebied van Winterberg. Hier tref je alle informatie aan over de pistes in Winterberg.
Langlauf- en wandelmogelijkheden!

Als de sneeuw voldoende is worden er loipes gespoord bij de Kahler Asten. Ook als je van wandelen houdt is het aan aanrader om dit gebied te verkennen. Vanuitappartement Postwiese kun je via de routes van de Rothaarsteig naar de Kahler Asten lopen. Adembenemend uitzicht en heerlijk lopen deels door het bos en over de hei. Lunch en gebak bij de uitkijktoren bovenop de Kahler Asten bij restaurant Astenturm zijn een aanrader.