Het Sauerland: 365 dagen wat te doen!

Elk seizoen in het Sauerland heeft zijn charme. Er wordt veel georganiseerd op sportief gebied. De rustzoeker komt ook uitgebreid aan zijn trekken. En vakantie met kids? Je komt tijd te kort!

Het dorp Neuastenberg om de hoek van Winterberg

Neuastenberg is een sfeervol wintersportdorp, waar het ook in de zomer heerlijk is. Op loopafstand van het appartement bevindt zich een bakker, met een beperkt supermarktassortiment. Aan de overkant van de straat is de slager.

Het dorp kent een aantal goede restaurants, waaronder zur Post, bovenaan de skipiste. Een biologisch restaurant met 'eerlijke' gerechten uit de streek bevindt zich onderaan de kerk. En vergeet de de Imbiss niet aan de overkant van de straat. Lekker en makkelijk, maar ook gezellig binnen en buiten zitten.

De wandelroutes achter het appartement sluiten direct aan op het grote netwerk van het Sauerland. Binnen een half uurtje is via de Lennequelle de grote berg Kahler Asten te bewandelen. Vergeet niet om daar de Apfelstrudel te proeven!

Appartement_Postwiese_Neuastenberg_Rodelen_kinderen

Wintersport in Neuastenberg

Neuastenberg heeft een eigen klein, maar fijn skigebied. Bovenaan de Postwiese lopen een aantal leuke afdalingen, met zelfs een redelijke pittige zwarte afdaling. Het funpark is recent vernieuwd en biedt voor zowel freestyle skiërs als voor snowboarders de nodige uitdaging en plezier. Veel sneeuwkanonnen houden het skigebied extra in vorm.

Er wordt in Neuastenberg skiles en snowboardles gegeven aan zowel beginners als de wat meer gevorderden. Er zijn Nederlandse skileraren, zodat kinderen zich nog beter de wintersport kunnen eigen maken. Voor meer informatie en online aanmelden klik hier. In het hoogseizoen kan het erg druk zijn bij de skischool, reserveer dus op tijd de skiles of snowboardles in Neuastenberg.

De natuurrodelbaan in Neuastenberg staat garant voor plezier voor klein en groot! Deze rodelbaan op de Postwiese is grotendeels besneeuwd en daarom vrijwel altijd in het seizoen open. Ook in de avond profiteert deze baan mee. Voor kinderen erg leuk en spannend om in het donker op een slee van de berg af te gaan. Appartement Postwiese heeft een eigen (opvouwbare) slee die de gasten uiteraard kosteloos mogen gebruiken. Ook kunnen er sleetjes worden gehuurd.

Skipassen/ puntenkaarten zijn los te verkrijgen voor het skigebied van de Postwiese. Vanaf 3 dagen zijn er combi-tickets verkrijgbaar, waarmee je overal in het Sauerland kunt wintersporten (dus Winterberg, Altastenberg, Willingen e.d.)

 

Kijk hier voor de tarieven van alle soorten skipassen en puntenkaarten »

Er even lekker tussen uit met veel frisse lucht?

Boek ons comfortabele appartement om de hoek van Winterberg!

Appartement_Postwiese_Wintersport_Winterberg_stock
Appartement_Postwiese_Geheimtipp_Altastenberg_Schwedenhutte

Skiplezier en snowboardfun in Winterberg

Uiteraard is het ook dubbel en dwars de moeite waard om de pistes van Winterberg te verkennen. Vanuit Neuastenberg is er een regelmatige busverbinding met Winterberg. De bushalte Auf'm Kampe is nog geen 100 meter lopen. In Winterberg kan er bij verschillende pistes worden uitgestapt. Het eindpunt van de bus is het station van Winterberg.

Vanuit Neuastenberg is het handig om te parkeren in Winterberg bij de pistes van de Nordhang. Dit is richting Altastenberg en dan vrijwel gelijk links de parkeerplaats op. Hiermee vermijd je de files rond Winterberg. Vergeet niet om de pistes rond de Kappe te ontdekken. Niet te druk, maar voor ieder wat wils.

De Nederlandstalige website van de Skliliftkarussell Winterberg vind je hier.

Genieten van natuur in Altastenberg

Altastenberg is ook zeker de moeite waard. Dit dorp heeft geen aansluiting met het gebied van Neuastenberg of Winterberg, maar biedt mooie, pittige en wat langere afdalingen. De oude FIS-afdaling is zeker de moeite waard. Dit skigebied is wel meer afhankelijk van natuursneeuw en daarom wat beperkter in zijn geheel open.

Kijk hier voor alle informatie over het skigebied van Altastenberg.

Geheimtipp in Altastenberg: Heerlijk eten of apres-ski bovenaan de Schwedenhangpiste bij de Schweden-Hütte. Authentieke blokhut met een geweldige inrichting. In de winter dagelijks open vanaf 10 uur.

Voorjaar en zomer

Deze seizoenen zijn prachtig om het Sauerland te ontdekken. Vanaf het appartement stapt u zo het grote natuurgebied Rothaarsteig in.

Met kids op pad? De activiteiten zijn bijna grenzeloos. Van rodelen tot klimmen, van buitenkarten tot zwemmen. Zoveel activiteiten te vinden binnen een straal van 20 kilomter.

Zin in cultuur? Bezoek dan eens het slot van Bad Berleburg of de oude stad Arnsberg.

In het appartement ligt een informatiemap waar veel uitstapjes in zijn vermeld.

In de periode van april tot november biedt de VVV van Winterberg de SauerlandCard voor heel veel korting op activiteiten, shopping, cultuur, openbaar vervoer etc. U ontvangt deze SauerlandCard als u overnacht in ons appartement.

zomer-wandelen-actief-03_CT_Appartement-Postwiese-Winterberg